Redactie - De Correspondent (2024)

De redactie

Maak hier kennis met de mensen achter de schermen die dagelijks de journalistiek op De Correspondent mogelijk maken. Van eind- en beeldredacteuren, tot redactiechef, gespreksredacteur en de hoofdredactie. Sommigen schrijven ook zelf verhalen vanuit hun expertise. Nieuwsgierig wie er verder bij onze organisatie werkt? Kijk op decorrespondent.nl/colofon.

  • Redactie - De Correspondent (1)

    Basia Dajnowicz

    Eindredacteur

    Basia Dajnowicz (1988) is sinds 2023 werkzaam als eindredacteur. Haar taak is het redigeren en corrigeren van artikelen op De Correspondent. Ze studeerde Nederlands en Engels in Antwerpen en modevormgeving in Arnhem.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (2)

    Bebe Blanco Agterberg

    Beeldredacteur

    Bebe Blanco Agterberg (1995) vervult vanaf 2021 de rol van beeldredacteur. Ze zet opdrachten voor foto's en illustraties uit bij fotografen en ontwerpers, en maakt ook zelf beeld. Ze studeerde fotografie in Den Haag en werkte hiervoor bij Humanity House.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (3)

    Edivania Lopes Duarte

    Redactioneel projectmanager

    Edivania Lopes Duarte (1992) is sinds 2021 in dienst als redactioneel projectmanager. Zij zorgt ervoor dat alle processen tussen correspondenten en deelredacties gestroomlijnd verlopen. Ze studeerde literatuurwetenschap en cultuurkritiek in Utrecht.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (4)

    Gwen Martèl

    Netwerkredacteur

    Gwen Martèl (1987) is sinds 2023 netwerkredacteur, na sinds 2015 te hebben gewerkt als redactiemanager en gespreksredacteur. In haar huidige rol brengt ze onze artikelen onder de aandacht bij relevante instanties. Ze studeerde criminologie in Amsterdam.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (5)

    Hans Pieter van Stein Callenfels

    Chef eindredactie

    Hans Pieter van Stein Callenfels (1978) is per 2024 chef eindredactie. Hij stuurt de eindredacteuren aan en scout nieuwe correspondenten. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek in Groningen en werkte eerder bij Elsevier en de Volkskrant.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (6)

    Harald Dunnink

    Creatief directeur en medeoprichter

    Harald Dunnink (1981) begon in 2013 als medeoprichter en creatief directeur met het opzetten van De Correspondent. Daarnaast is hij oprichter van ontwerpbureau Momkai en mede-initiatiefnemer van stichting The School for Moral Ambition.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (7)

    Isabelle van Hemert

    Chef beeldredactie

    Isabelle van Hemert (1991) is vanaf 2022 chef van de beeldredactie. In haar huidige rol overziet ze de visuele aspecten van ons platform en stuurt ze de beeldredacteuren en vormgevers aan. Zij studeerde fotografie in Den Haag.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (8)

    Jelena Barišić

    Eindredacteur

    Jelena Barišić (1990) is sinds 2021 eindredacteur bij De Correspondent. Ze buigt zich over het bijschaven van onze verhalen. Ze studeerde filmwetenschappen in Amsterdam en journalistiek in Leiden. Eerder was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (9)

    Julius van IJperen

    Audioredacteur

    Julius van IJperen (1992) is sinds 2021 audioredacteur. Hij tapet, produceert en mixt ingesproken verhalen en bedenkt nieuwe vormen van audiojournalistiek. Hij studeerde compositie van elektronische muziek in Utrecht. Hiervoor werkte hij als componist.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (10)

    Lise Straatsma

    Redactiechef

    Lise Straatsma (1990) is sinds 2022 redactiechef, na jarenlang beeldredacteur te zijn geweest. Ze stuurt de redactie aan en zorgt ervoor dat onze journalistiek op urgente momenten in de best mogelijke vorm verschijnt. Ze studeerde fotografie in Den Haag.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (11)

    Maaike Goslinga

    Adjunct-hoofdredacteur

    Maaike Goslinga (1990) werd in 2022 adjunct-hoofdredacteur. Ze is verantwoordelijk voor scouting van nieuwe talenten en samenwerkingen met andere media. Ze studeerde Engels in Utrecht en Europese studies in Göttingen. Hiervoor werkte ze bij Publeaks.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (12)

    Marit Gijsberts

    Information designer

    Marit Gijsberts (1995) begon in 2023 als information designer. Als zodanig ontwerpt ze infographics en andere visuele verrijkingen van artikelen. Ze studeerde grafisch en ruimtelijk ontwerp in Breda en werkte eerder voor ontwerpbureau Mijksenaar.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (13)

    Milou Meulenbroek

    Engagementredacteur

    Milou Meulenbroek (1994) is sinds 2023 engagementredacteur. Zij zorgt ervoor dat onze verhalen via nieuwsbrieven en sociale media bij zo veel mogelijk mensen terechtkomen. Ze studeerde communicatie in Tilburg en werkte hiervoor bij NPO FunX.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (14)

    Noor Spanjer

    Eindredacteur

    Noor Spanjer (1982) is sinds 2023 eindredacteur. In die rol neemt ze correspondenten onder haar hoede bij het schrijven van stukken. Ze studeerde journalistiek in Utrecht en film- en televisiestudies in Amsterdam. Eerder werkte ze bij Vice en de VPRO.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (15)

    Riffy Bol

    Algemeen redacteur

    Riffy Bol (1995) is sinds 2017 algemeen redacteur. Hij factcheckt onze artikelen en boeken en ondersteunt correspondenten met research. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en schreef eerder voor de Volkskrant en BN DeStem.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (16)

    Rob Wijnberg

    Oprichter

    Rob Wijnberg (1982) werd in 2013 de oprichter en hoofdredacteur van De Correspondent. Hij overziet de missie, visie en inhoudelijke strategie. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en was eerder hoofdredacteur van nrc.next.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (17)

    Romanee Rodriguez

    Podcastmaker

    Romanee Rodriguez (1979) is vanaf 2016 podcastmaker voor De Correspondent. Sindsdien is ze de vaste producent van onze podcast De Rudi & Freddie Show. Ze studeerde antropologie en theater in Amsterdam.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (18)

    Roos van Tongerloo

    Eindredacteur

    Roos van Tongerloo (1987) begon in 2022 als eindredacteur. Ze begeleidt auteurs bij het schrijven en researchen van hun artikelen, studeerde nieuwe media in Amsterdam en journalistiek in Rotterdam, en werkte hiervoor bij De Telegraaf en Vrij Nederland.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (19)

    Rosan Smits

    Adjunct-hoofdredacteur

    Rosan Smits (1982) is sinds 2017 adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Ze bewaart het overzicht op onze journalistieke thema's, actuele ontwikkelingen en onderzoek. Eerder leidde ze de Conflict Research Unit van Instituut Clingendael.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (20)

    Roselie Schonewille

    Campagnemanager

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (21)

    Sander van Dalsum

    Engagementredacteur

    Sander van Dalsum (1988) trad in 2023 toe als engagementredacteur. Hij houdt zich bezig met het samenstellen van de nieuwsbrieven en het verspreiden van onze journalistiek via sociale media. Voorheen werkte hij voor Vice.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (22)

    Sharon Coone

    Information designer

    Sharon Coone (1997) trad in 2022 toe als information designer. In die hoedanigheid ontwerpt ze infographics en andere visuele vertalingen van journalistieke inzichten. Ze studeerde beeldende kunst in Albuquerque en illustratie in Rotterdam.

    Alle verhalen

  • Redactie - De Correspondent (23)

    Veerle van Herk

    Beeldredacteur

    Veerle van Herk (1997) is sinds 2023 beeldredacteur. Ze bedenkt visuele vertaalslagen van verhalen van correspondenten en koppelt deze aan het werk van beeldmakers. Zij studeerde illustratie in Rotterdam en Arts & Society in Utrecht.

    Alle verhalen

Redactie - De Correspondent (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6526

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.