Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (2024)

Älskar du sushi och är på jakt efter Stockholms bästa sushirestauranger? Då kommer du inte att bli besviken. Staden är full av utmärkta excellent sushiställen för alla smaker och plånböcker, så oavsett om du är sugen på japansk lyxsushi eller den mer vardagliga kvarterskrogvarianten så är det här listan du behöver.

Uppdaterad: juli 9, 2024

Innehåll

2

3

  • Stockholms bästa sushi

    • Sushi Sho

    • Svenska Sushiköket

    • Kasai

    • Soyokaze

    • Lulu

    • Vanadis Sushi

    • Raw Sushi and Grill

    • La Botanica

    • ESA Sushi

    • MGL Sushi

    • Hattori Sushi Devil

    • Blue Light Yokohama

    • Susherian

När den första japanska restaurangen öppnade i Sverige 1984 visste vi svenskar knappt vad soja var. Och vi hade ännu sämre koll på sushi. Vad, rå fisk till middag! Det har definitivt förändrats. Idag är sushin och den japanska matkulturen givna inslag i den svenska vardagsmaten, och du ser många sushirestauranger vart du än går i Stockholm. Idag vet de flesta av oss vad wasabi och tamagoyaki är.

Svenskarna – och stockholmarna – har med andra ord verkligen omfamnat denna traditionella japanska rätt, gjord av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och sedan kombineras med andra ingredienser, exempelvis fisk, skaldjur och grönsaker. Och det är inte så konstigt – den smakar bra, är vacker att se på och är nyttig.

Besök restaurangerna med Stockholms bästa sushi

Så hur hittar du Stockholms bästa sushi? Alla Stockholms stadsdelar är fulla av sushiställen. Vissa av dem är restauranger i världsklass med Michelin-stjärnor medan andra är mer trevliga kvarterskrogar. För att hjälpa dig att hitta rätt sushirestaurang i Stockholm har vi tagit fram några av guldkornen. Välkommen på en japansk kulinarisk matresa!

Annons:

Annons:

"

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (1)

Sushi Sho

Denna lilla restaurang med Michelin-stjärna är definitivt värd ett besök om du är sugen på en trevlig kväll med sushi i hög kvalitet av det mer tjusiga slaget. De har höjt ribban för sushi i Stockholm och använder mycket lokal fisk som exempelvis svensk tonfisk och makrill. Förutom den utmärkta maten, erbjuder restaurangen även sake på menyn. Boka i förväg eftersom detta eftertraktade lilla ställe har begränsade platser. Ett tips är att sitta i bardelen så att du kan titta på när de vackra rätterna tillreds.

Upplandsgatan 45, Vasastan

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (2)

Svenska Sushiköket

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (3)

Svenska Sushiköket i Midsommarkransen serverar en av Stockholms bästa sushi

Om du är sugen på riktigt bra sushi – och kanske Stockholms mest prisvärda sushikök – ska du ta sikte på mysiga Midsommarkransen söder om city. Där hittar du populära Svenska Sushiköket som i många år varit ett favoritdestination för stockholmare som gillar asiatisk mat. Restaurangens ledord är service, omsorg och kvalitet, så här kan du vara säker på att du får ett professionellt och trevligt bemötande, vällagad mat (speciellt riset är kökets stolthet) och ingredienser av högsta kvalitet.

På menyn finns ett stort utbud av sushi, makirullar, ramen och asiatisk streetfood, så du hittar garanterat något du gillar. Några av kundfavoriterna är Familjesushi med hela 34 bitar, Avokado, Geisha, Krabba Deluxe och Steamed Bao Buns. Ät på plats i den trevliga restaurangen eller beställ avhämtning. Och om någon i sällskapet är sugen på något annat än sushi behöver ni inte gå långt. Ägarna har byggt ett litet restaurangkluster kring Svandammsparken och precis intill Svenska Sushiköket ligger även systerrestaurangerna Svenska Hamburgerköket och Svenska Pizzaköket.

Tellusborgsvägen 76, Midsommarkransen

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (5)

Njut av fantastisk sushi och japansk mat i en exklusiv miljö på Kasai

Vad sägs om sushi i världsklass i en exklusiv miljö där stämningen alltid är på topp? Om det låter som något för dig ska du boka bord på Kasai, en japansk fusion-restaurang och co*cktailbar på Östermalm med storstadspulsen runt hörnet. Här välkomnas du in i en fantastisk värld där ingen dag är den andra lik och vad som helst kan hända. Du som gäst står alltid i centrum och det är ett perfekt ställe för både lunch, brunch, middag, after work och fest.

Att äta sushi på Kasai är en lyxig matupplevelse där alla rätter tillagas av kvalitativa råvaror. På menyn finns förutom sushi även sashimi, maki, nigiri och gunkan. Med andra ord allt en sushi-älskare kan önska sig. Vill du komplettera sushin med något annat gott från det japanska köket finns bland annat izakaya, robata (grillrätter) och omakase (kockens favoriter). På dryckesmenyn finns vin, öl, alkoholfritt och självklart saké. Se fram emot en helkväll med den japanska kokkonstens greatest hits.

Du som vill lära dig att bli en sushimästare på hemmaplan kan även boka in Kasais uppskattade Sushi Sessions. Under en timme bjuder restaurangens skickliga sushikockar in till ett äventyr i sushins underbara värld. Lär dig tillaga denna japanska traditionella favoriträtt på bästa sätt och avnjut sedan dina skapelser. Garanterat superkul och lärorikt.

Linnégatan 18, Östermalm

Annons:

Annons:

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (6)

Soyokaze

Soyokaze är ett familjeföretag i de norra delarna av Vasastan och en av de absolut bästa restaurangerna för sushi i Stockholm. De serverar sin sushi omakase med rätter som håller hög kvalitet och är elegant upplagda. Omakase betyder ”det är upp till dig” på japanska, i teorin betyder det att du lämnar det till kocken att välja ingredienser, rätter och uppläggning.

Restaurangen har bara 12 platser och den färdigkomponerade menyn är av det dyrare slaget. Och detta ställe är verkligen värt att lägga pengar på om du är ute efter lyxsushi och att få en kväll utöver det vanliga, men du kan annars välja det mer prisvänliga Soyokafe Vasastan (Soyokase ligger i Soyokafes källare). De har sex platser tillgängliga i sushibaren (och fler platster i matsalen) där de serverar en omakase-smakmeny till ett mer rimligt pris med valfri dryck.

Sergelgatan 18, Norrmalm/City

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (7)

Lulu

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (8)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (9)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (10)

Högkvalitativ sushi med smakinfluenser från Latinamerika hos Lulu

Lulu, en kedja av sushirestauranger i Stockholm, har snabbt etablerat sig som en favorit bland stadens sushiälskare. Med flera strategiskt belägna restauranger runtom i huvudstaden erbjuder Lulu en oöverträffad sushiupplevelse som kombinerar traditionell japansk teknik med moderna smakprofiler. Varje restaurang har en stilsäker och inbjudande inredning, vilket skapar en perfekt atmosfär för allt från snabba luncher till avslappnade middagar med vänner och familj.

Menyn på Lulu är en hyllning till sushi i all dess mångfald, men med en twist. Här hittar du allt från klassiska nigiri och maki till innovativa rullar med unika svenska ingredienser och smakkompositioner inspirerade av Korea och Latinamerika. Varje bit är omsorgsfullt tillagad med de färskaste råvarorna, vilket garanterar högsta kvalitet och smak. Förutom sushi erbjuder Lulu även ett utbud av andra japanska rätter som sashimi, ceviche och pokébowls, vilket gör menyn bred och tilltalande för alla smaker.

En annan stor fördel med Lulu är dess tillgänglighet. Med flera restauranger runtom i Stockholm är det alltid lätt att hitta en Lulu nära dig. Restaurangerna erbjuder både sittande servering och take-away, vilket gör det enkelt att njuta av deras delikata sushi oavsett om du är på språng eller vill sitta ner och koppla av. För den som söker en högkvalitativ och njutbar sushiupplevelse i Stockholm, är Lulu det självklara valet.

8 adresser (klicka för att se)

Bondegatan 97B, Södermalm
Norrsundavägen 204, Rosersberg
Periskopvägen 19, Lidingö
Pontonjärsgatan 28, Kungsholmen
Råsundavägen 101, Solna
Sundbybergs torg 1, Sundbyberg
Tellusborgsvägen 77A, Hägersten
Värtavägen 68, Gärdet

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (11)

Vanadis Sushi

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (12)

All Burn – en 12 bitarsupplevelse från Vanadis Sushi

Är du på jakt efter god sushi eller japansk mat i Vasastan? Då ska du besöka Vanadis Sushi. Här serveras det bästa från det japanska köket och fokus ligger, som namnet avslöjar, på sushi. Du kan beställa alltifrån en liten sjubitars till en stor familjesushi med hela 30 bitar och dessutom frossa i ett stort utbud av fräscha makirullar. Lax, räkor, tonfisk, maki, krabbsticksröra, pilgrimsmussla, avokado – på menyn finns alla dina favoriter.

Om någon i sällskapet mot förmodan inte är sugen på sushi erbjuder Vanadis Sushi även flera andra goda rätter som bland annat yakitori, sashimi, poke bowl, dumplings och bibimbap. På dryckesmenyn finns både vin, saké och japansk whiskey. Slå dig ner och njut av mat och dryck i en avslappnad och ombonad miljö med petrolblå sammetssoffor, pinnstolar i mörkt trä och stämningsfulla lyktor som hänger i taket. Vill du hellre njuta av din japanska mat hemma kan du istället ta takeaway eller hemkörning med tjänster som Foodora, Uber Eats och Wolt.

Vanadisvägen 44, Vasastan

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (13)

Dino Sushi & Poké

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (14)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (15)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (16)

Traditionellt – och innovativt – hos Dino Sushi & Poké

Sushimenyn på Dino Sushi & Poké är ett smakäventyr med både klassiska och innovativa smakkombinationer. Från traditionella nigiri och sashimi till unika sushi-rullar som överraskar gommen, är varje tugga en symfoni av färger och texturer. Här är varje sushibit en mästerverk av smaker och presentation, skapad med kärlek till detaljer och fokus på färska och högkvalitativa råvaror. Den noggrant balanserade kombinationen av sött, surt, salt och umami i varje bit gör Dino Sushi & Poké till en favoritdestination för sushiälskare.

Detta är ett populärt ställe i Vasastan och den lilla trevliga lokalen är från lunch till kväll fylld med sushiätande gäster och hungriga take-away-kunder. Atmosfären är hemtrevlig och personalen både vänlig och kunnig. Det som bidragit till Dino Sushi & Pokés popularitet är utan tvekan deras moderna twist på vissa av rätterna såsom friterade tempurarullar men också att det finns bibimbap, yakiniku och färgglada, fullmatade Pokémon bowls. Här är matlagning en konstform!

Norrtullsgatan 5, Vasastan

Annons:

Annons:

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (17)

Raw Sushi and Grill

På en av Vasastans mysigaste gator för dig som vill äta ute, Rörstrandsgatan, hittar du denna pärla som erbjuder både sushi och andra typer av japansk mat. Sedan den öppnade 2013 har restaurangen fått många stamgäster och de återvänder för favoriter som Chirashizushi, Kumiawase och de friterade räkorna med sweet chili. Dessutom serverar de supergod sashimi och grillspett. Raw har även öppnat ytterligare ett ställe på Skånegatan på Södermalm, Raw Sushi & Bowl, där fokus ligger på sushi, ramen och poke bowls.

Rörstrandsgatan 9, Vasastan

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (18)

La Botanica

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (19)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (20)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (21)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (22)

Missa inte den fantastiska sushi-buffén hos La Botanica

Restaurangen La Botanica, som ligger i Mall of Scandinavia, kan stoltsera med Sveriges största matupplevelse. De har dukat upp en enorm buffé med rätter från alla världens hörn och självklart inkluderat sushi i utbudet. Här kan du frossa i denna asiatiska klassiker och komplettera den med dina andra bufféfavoriter. Det finns kött, fisk, skaldjur, pasta, pizza, dumplings, hamburgare och mycket mer, så du kommer definitivt inte ha några problem att fylla tallriken. Och när du är klar med maten väntar en gigantisk dessert-, glass- och godisavdelning.

Maten avnjuter du i en härlig lokal med tema botanik som är full av blommor och grönska, en miljö som höjer matupplevelsen ytterligare ett par snäpp. Och att denna trevliga bufférestaurang även erbjuder ett stort antal roliga aktiviteter är en extra bonus. Bowling, biljard, arkadspel, minigolf, smart darts, radiobilar, shuffleboard, tre- och femkamp är bara några exempel. Så är du ute efter god sushi i Stockholm, mixat med en kul upplevelse, är La Botanica ett givet val.

Stjärntorget 2, Solna

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (23)

ESA Sushi

Inte långt från Raw, i hörnet Torsgatan St Eriksgatan, kommer du med stor sannolikhet stöta på en kö av människor som väntar på mat från en annan vinnare när det gäller Stockholms bästa utbud av sushi. Med vacker uppläggning och fantastiska smaker är sushin på ESA Sushi värd en guldstjärna. Maten är också väldigt prisvärd, exempelvis för tio bitar av deras signaturrulle. Lokalen är enkel och ganska liten, så ett tips är därför att beställa takeaway när du vill njuta av deras mat. Restaurangens toppings håller hög klass och här finns bland annat chilimajonäs, picklad lök och tångsallad.

Torsgatan 45, Vasastan

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (24)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (25)

MGL Sushi

MGL Sushi är en sushirestaurangkedja som idag finns på fyra ställen i Stockholmsområdet: Odenplan, Liljeholmskajen, Annedal och Ekerö. Här möter noga utvalda nordiska smaker de välkända japanska maträtterna. Och resultatet är minst sagt lyckat – prisvärd finsushi och kreativa asiatiska smakkombinationer som är en fröjd för både smaklökarna och ögat. Att deras gäster är nöjda är tydligt. På restaurangerna flockas både nya och återkommande sushiälskare.

Menyn är omfattande och MGL Sushi förvandlar det bästa från havet till läckra sushivarianter som Sushi Moriewase, vegetarisk sushi, Shake Sushi Nigiri, Sashimi Moriewase och Temaki. Dessutom finns det flera asiatiska varmrätter som gyoza, yakitori, yakiniku och bibimbab. Plus efterrätter och smarriga tillbehör. Allt tillagat av med gediget hantverk enligt konstens alla regler av färska råvaror. Ät på plats, köp med dig takeaway eller beställ hemkörning med tjänster som Foodora, Uber Eats och Wolt.

4 adresser (klicka för att se)

Upplandsgatan 38, Vasastan
Fredborgstorget 4, Liljeholmen
Pippi Långstrumps gata 22, Annedal
Bryggavägen 142, Ekerö

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (26)

Hattori Sushi Devil

Det här populära sushistället, där du kan äta både lunch och middag, ligger centralt i stan i slu*tet av Drottninggatan. De serverar fantastisk sushi, och både misosoppa och grönt te ingår i måltiden. Restaurangen får också ett extra plus för sin trevliga personal. Du hittar även Hattori Sushi Devil i restauranghallen K25 på Kungsgatan.

Drottninggatan 85, Norrmalm/City
Kungsgatan 25, Norrmalm/City

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (27)

Blue Light Yokohama

Blue Light Yokohama ligger på Södermalm och erbjuder japansk mat för själen utifrån säsong. De kallar sig ”Lilla Japan” och serverar maten på traditionellt izakaya-vis med många små rätter som serveras så fort de är klara. På menyn finns många guldkorn och bland gästernas favoriter finns bland annat sushi med pilgrimsmussla och Spider tempura med krabba.

Restaurangen har en enkel framtoning, men det vägs verkligen upp av både uppläggning och smak, som gör detta till en av topprestaurangerna när du vill äta Stockholms bästa sushi. En stor fördel är också deras glutenfria, vegetariska och veganska alternativ.

Åsögatan 170, Södermalm

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (28)

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (29)

Susherian

Ytterligare ett sushiställe i Stockholms södra delar som är väl värt ett besök är Susherian. Rätterna är Nikkei-inspirerade, vilket innebär att de är baserade på peruanska ingredienser och skapade med japanska tekniker. På Susherian serveras du kockens val, något som alltid är en spännande upplevelse. Här finns även mycket goda veganska alternativ.

Ölandsgatan 47, Södermalm

Saknar du en sushirestaurang i guiden? Klicka här!

Hitta din favoritrestaurang och njut av Stockholms bästa sushi

Där har du vår guide till Stockholms bästa sushi. Vi hoppas att du hittar en eller flera restauranger som faller dig i smaken, oavsett om du är för trött på för att laga mat en onsdagskväll, på dejt med din partner eller firar med dina vänner. Stockholm har ett fantastiskt utbud av restauranger där du kan njuta av japanska kulinariska läckerheter, så det är bara att börja prova sig fram tills du hittar din favorit.

Innehåll

2

3

  • Stockholms bästa sushi

    • Sushi Sho

    • Svenska Sushiköket

    • Kasai

    • Soyokaze

    • Lulu

    • Vanadis Sushi

    • Raw Sushi and Grill

    • La Botanica

    • ESA Sushi

    • MGL Sushi

    • Hattori Sushi Devil

    • Blue Light Yokohama

    • Susherian

Hitta restaurangerna på kartan

Stockholms bästa sushi: Stans främsta sushirestauranger 2024 (2024)
Top Articles
All Obituaries | Verkuilen-Van Deurzen Family Funeral Home | Little Chute WI funeral home and cremation
O2 Outage in Orkney Islands, Scotland
Victor Spizzirri Linkedin
Tlc Africa Deaths 2021
Trevor Goodwin Obituary St Cloud
How Many Cc's Is A 96 Cubic Inch Engine
Federal Fusion 308 165 Grain Ballistics Chart
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Craigslist Nj North Cars By Owner
Katie Boyle Dancer Biography
Texas (TX) Powerball - Winning Numbers & Results
Southland Goldendoodles
Dityship
12 Best Craigslist Apps for Android and iOS (2024)
Sport Clip Hours
A Guide to Common New England Home Styles
Busted Newspaper S Randolph County Dirt The Press As Pawns
Used Drum Kits Ebay
Imagetrend Inc, 20855 Kensington Blvd, Lakeville, MN 55044, US - MapQuest
G Switch Unblocked Tyrone
Candy Land Santa Ana
Ibukunore
Cbssports Rankings
Like Some Annoyed Drivers Wsj Crossword
Hesburgh Library Catalog
14 Top-Rated Attractions & Things to Do in Medford, OR
R/Airforcerecruits
Times Narcos Lied To You About What Really Happened - Grunge
Farm Equipment Innovations
Unreasonable Zen Riddle Crossword
Angel Haynes Dropbox
Best Restaurants Ventnor
Craigs List Tallahassee
Teenbeautyfitness
Tendermeetup Login
Peter Vigilante Biography, Net Worth, Age, Height, Family, Girlfriend
Kips Sunshine Kwik Lube
Reborn Rich Ep 12 Eng Sub
Edict Of Force Poe
Stafford Rotoworld
Pensacola Cars Craigslist
Winco Money Order Hours
Craigs List Palm Springs
814-747-6702
Martha's Vineyard – Travel guide at Wikivoyage
Used Sawmill For Sale - Craigslist Near Tennessee
Lira Galore Age, Wikipedia, Height, Husband, Boyfriend, Family, Biography, Net Worth
Diamond Desires Nyc
Otter Bustr
Charlotte North Carolina Craigslist Pets
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Inside the Bestselling Medical Mystery 'Hidden Valley Road'
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6143

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.